pišite mi na ...
crnarika@gmail.com
od 27. 06. 2009.
Nema zapisa.
Blog - prosinac 2010
ponedjeljak, prosinac 27, 2010
 

 

crnarika @ 10:53 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
subota, prosinac 25, 2010
 









crnarika @ 10:57 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
 



 

Božić dan je slave
Sveg kršćanstva sreća
On nas ovog najvećega
događaja sjeća
Božićna nek sreća kruni
Svega žića dane,
Da nam duša u vječnosti
Uz Isusa sretna svane.Zato svima u životu
Neka bude Isus vodič
Uz Isusa malenoga,
Nek vam bude:”Sretan Božić!”

 



crnarika @ 00:18 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, prosinac 24, 2010

 

Uz bakalar koji je danas za ručak,  ukrašavanje  bora na Badnji dan  tu je i božićna pšenica koja nam krasi dom u ove blagdanske dane!



 Pšenica posijana na sv. Luciju,  u katoličkoj simbolici predstavlja život,  Božji je  blagoslov na obitelj, nadolazeću godinu i litinu. U tradiciji simbolizira cikluse rađanja i umiranja, a prema narodnom virovanju, gustoća,  boja i sočnost iznikle pšenice pretkaziva nam  bolju ili lošiju žetvu.

crnarika @ 09:56 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 21, 2010
 







Tijesto:
1/2 kg brašna
4 jaja
1 čaša (od 2 dcl) šećera
1 čaša ulja
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ne pretvrdo. Dlanovima oblikujte kuglice veličine oraha i ispecite ih na laganoj vatri. (150 °C)
 Krema:
mrvice
4 rebra čokolade
1 dcl mlika
1 čaša oraha
3 žlice mermelade
3 žlice šećera
ruma po želji
 Od navedenih sastojaka pripremite krmu, napunite kuglice i slijepite ih.Boju razrijedite s vodom, umačite u nju breskvice i uvaljajte ih u šećer.

crnarika @ 23:00 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 19, 2010
 





Tijesto za dvi kore:
12 jaja
12  žlica šećera
10  žlica vode
3 žlice kakaa
 prašak za pecivo
25 dag brašna
Umutiti bjelanjke sa 5 dag šećera. Žutanjke i 10 dag šećer pjenasto umutiti, zatim dodati vodu, brašno izmišano s praškom za pecivom i kakao kojeg smo prosijali. Na kraju lagano dodati snig od bjelanjaka.
Smjesu podiliti u dva dila. Dvi plitke tepsije obložiti papirom za pečenje te staviti peći (u zagrijanu pećnicu) svako tijesto po 20 min na 180 st.C

Krema:
0,5 l mlika
5 žlica brašna
1 vanilin šećer
15 dag šećera
12,5 dag margarina
10 dag šećera u prahu
Mliko, brašno, 15 dag šećera i vanilin šećer skuhati. U ladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin sa 10 dag šećera u prahu.

Glazura
10 dag čokolade za kuhanje
1/2 dcl ulja

15 dag kokosa

Od biskvita izrizati krugove sa najmanjom čašom ili okruglim  kalupom. Spajati po dva kruga kremom, primazati kremom i stijenke spojenih krugova, uvaljati u kokosovo brašno. Na kraju gornji dio  priliti čokoladnom glazurom.

crnarika @ 22:06 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 15, 2010
 

 



MySpace Friends Graphics

crnarika @ 10:15 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 14, 2010
 



Ovako je to bilo jučer, danas digdi koja mrva ...istopija se !

Al ´ je zato privatila bura, cili dan ne pušta ...primete!

crnarika @ 16:49 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 12, 2010
 



Prva slana !

Lani je prva  pala polovicom listopada

a ova nam je tek jutros zabilila :)

Temparatura na 0 ° a nismo navikli drćat:))

Sad će i raštika dobiti onaj pravi šmek,  lipša je kad po njoj padne koja slana!

crnarika @ 07:44 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 8, 2010
 



Stari bi rekli : neće zima na nebu zimovat!

Slika od jučer...

I danas ista priča !

Kod nas još nije pala slana a lani je pala polovicon 10. miseca .

 

crnarika @ 22:27 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 2, 2010
 

 



Komin ...



Rogotin...

Stanje jutros u 8 h ...

Kod nas je sada u Rogotinu, u odnosu na jutros vodostaj niži pola metra !

crnarika @ 19:32 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
167576
Arhiva
« » pro 2010
Index.hr
Nema zapisa.